youth

Film tip: Youth

Een bijzondere Film met Michael Caine in de hoofdrol.


you
La Giovinezza (Youth) is een nieuwe Engelstalige film over twee oude vrienden Fred en Mick (gespeeld door Michael Caine en Harvey Keitel), die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Mick’s schrijversgroepje en de andere hotelgasten.

Mick werkt nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, maar Fred is ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor over onze om de grootmeester nog eenmaal te zien dirigeren.

Over de film

mcNaast Michael Caine en Harvey Keitel spelen verder onder andere nog mee: Rachel Weisz, Jane Fonda en Paul Dano. Youth is een film van regisseur Paolo Sorrentino, die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza de Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving. La Giovinzezza (Youth) was geselecteerd voor de Official Selection van het Cannes Filmfestival 2015.De film is vanaf 29 oktober 2015 te zien in de Nederlandse bioscopen. Imdb rating: 7.2/10.