Lacie fuel opslagruimte

Getest: LaCie fuel

Tablets, mobiele telefoons en laptops en pc’s kun je voor steeds meer dingen gebruiken. Maar dat vraagt wel veel ruimte.

Wie bewaart er geen foto’s of belangrijke documenten op zijn computer. En wat te denken van muziek, films en e-boeken. Na verloop van een paar jaar kan je harde schijf er behoorlijk vol van raken. En dat zorgt er niet alleen voor dat je computer of tablet traag wordt, maar wat als je harde schijf zou crashen. In het ergste geval ben je dan alles kwijt. Natuurlijk weet iedereen dat je backups moet maken. Maar dat kost tijd, is lastig enz. Met de LaCie Fuel gaat dat in ieder geval een stuk makkelijker. lacie2


Wat is LaCie Fuel

LaCie Fuel is een opslagruimte van 1 Tb, (een Terabyte is 1000 Gb en een 1000000 Mb) en dat is genoeg ruimte voor 125.000 muzieknummers of 100.000 foto’s. Dus daarmee kun je wel even vooruit. Je kunt er natuurlijk ook e-boeken, films en documenten op opslaan. Het apparaat is licht en iets groter dan 10 vierkante centimer en 2 cm hoog. Het heeft een aparte vormgeving, maar dat blijkt bij nader inzien de afbeelding van een jerrycan te zijn. Met deze opslagruimte kun je je draadloos verbinden met je laptop, tablet of mobiele telefoon om vandaar files te uploaden of te downloaden.

lc1

Hoe werkt het?

Je laadt de LaCie Fuel eerst op door hem  in het stopcontact te steken. Daarna kun je hem zonder snoer gebruiken. Voor gebruik met je laptop of PC hoef je de LaCie fuel alleen aan te zetten en hij verschijnt in je netwerk. Je verbindt je laptop met de LaCie en vervolgens verschijnt de Lacie in je lijst met apparaten. Je opent de Lacie en dat ziet er uit alsof je gewoon een map op je computer opent. Je kunt met vijf apparaten tegelijk contact maken met de opslagruimte. Voor gebruik met je tablet moet je eerst de Seagate app downloaden. Op het moment dat je verbinding maakt met de Lacie heb je geen internetverbinding meer. Je kunt het wel zo instellen dat je tegelijkertijd van internet gebruik kunt maken mocht je dat nodig vinden. Een andere optie die je hebt is om je Lacie schijf te beveiligen met een paswoord. Dat is wel de moeite waard, want je wilt natuurlijk niet dat de hele buurt je foto’s kan bekijken.

Test

Ik heb de Lacie fuel getest met mijn laptop en dat werkte gewoon goed.  Je kunt er vervolgens data opzetten of afhalen, wat je wilt. En het gaat nog snel ook. Ik heb het ook met de iPad geprobeerd, dat lukt ook wel maar werkt iets omslachtiger en minder prettig omdat je dat via een app (Seagate) moet doen. Je kunt de Lacie gebruiken voor de opslag van files of voor het maken van backups. Maar ook als je op vakantie gaat een wat films wilt meenemen is dit apparaat een handige optie en dan kun je er tegelijk ook je foto’s die je maakt opzetten. De prijs van de LaCie Fuel met 1 TB ligt rond de 180 euro.   Meer informatie over de Lacie Fuel