Het valt niet mee om man te zijn…..

Noem een gemiddeld vrouwenprobleem en er zijn boeken, blogs en tijdschriften over volgeschreven.

Vergelijk dat met mannenproblemen en je zou haast denken dat mannen maar weinig problemen hebben of er in ieder geval niet mee te koop lopen. TENA Men deed daarom onderzoek naar de ‘verborgen issues’ van de man. Aan het onderzoek namen meer dan 1.000 mannen deel in de leeftijdscategorie 30 tot 75 jaar, representatief voor Nederlandse mannen op basis van opleiding en leeftijd. Dit zijn de resultaten van het onderzoek:

Wat houdt mannen bezig?

Het zal niemand verbazen dat mannen het liefste over sport praten, 49% heeft het hier regelmatig over. Ook het nieuws is populair (48%) en het werk (31%). Over onzekerheden wordt slechts door 5% van de mannen gesproken en over seks door 10%. Vrouwen als gespreksonderwerp worden steeds minder interessant naarmate mannen ouder worden.

Trots en ergernissen

Veel mannen praten graag over hun gezin (48%) en ook over hun partner waar 40% best een beetje trots op is. Ook hun eigen positieve levensinstelling kan er best mee door, vindt 31% van de mannen.

Schoonmoeders blijken eigenlijk reuze mee te vallen. Minder te spreken zijn ze over opschepperige (53%) en oneerlijke mensen (55%). Collega’s bijvoorbeeld, daar kunnen mannen zich gruwelijk aan ergeren (25%). Opscheppen over uiterlijk, geld of een mooie auto doen maar heel weinig mannen.

Uiterlijk en ouder worden

Slechts weinig mannen laten zich, in tegenstelling tot vrouwen, uit het veld slaan door wat rimpels (2%) of haaruitval (6%). Wel zouden de meeste mannen wat kilootjes kwijt willen en wat gespierder willen zijn. Waar veel mannen wel over inzitten, zijn mogelijke gezondheidsproblemen door het ouder worden (51%) en geheugenverlies (28%).

Naar de dokter gaan wordt door 36% van de mannen zo lang mogelijk uitgesteld. Over lichamelijke ongemakken wordt zo min mogelijk gesproken. Omdat ze er geen behoefte aan hebben (63%), omdat ze zich schamen (26%) of omdat ze bang zijn dat het wordt door verteld (18%).

Met vrienden wordt zeker niet alles besproken. De top-3 taboe problemen zijn:

1) Erectieproblemen (49%)
2) Ongewenst urineverlies (40%), terwijl toch 1 op de 5 mannen tussen 35 en 70 hier mee te maken heeft
3) Afnemend libido (37%)

Man zijn valt niet mee omdat…..

Volgens mannen zijn dit de vijf redenen dat het leven van een man zwaarder is dan dat van een vrouw.

1. Mannen hebben meer moeite om zich te uiten, en met emoties en ongemakken om te gaan (28%)
2. De zin in seks wordt niet altijd door vrouwen beantwoord (19%)
3. Mannen werken vaak meer en harder (18%)
4. Vrouwen maken het leven van mannen onnodig complex (15%)
5. Gevoel van eindverantwoordelijkheid voor het gezin is een last op de schouders (15%)

Arme mannen……………………..!