lentemode 2017

Lentemode 2017

De dagen worden al weer langer. Een teken dat de lente eraan komt!

Altijd leuk om alvast vooruit te kijken naar de mode van de lente 2017.

Volgens Pantone, een organisatie die al jaren een voorspelling van de kleuren maakt, worden dit de belangrijkste kleuren van dit seizoen. Vrij zachte kleuren en vooral veel blauw en groen. De lichte kleur groen ‘greenery’, de kleur van nieuw, jong blad is zelfs gekozen als de kleur van het jaar 2017.


Trends geschikt voor de wat oudere vrouw

Daarnaast lieten de modeshows in Parijs, New York en Milaan een aantal trends zien. Zo lag de nadruk bij veel kleding op de taille. Er waren veel erg korte topjes te zien en veel blote buiken. Niet echt geschikt voor de vrouw van boven de 50. De vraag is daarom welke mode trends voor dit voorjaar ook geschikt zijn voor de wat oudere vrouw?

Lengte van de rok

Met de lengte van de rok kan je komend seizoen alle kanten op. Je ziet rokken in vrijwel elke lengte. Van heel kort tot op de enkels en alles daartussen. Ook bij de modellen van de rokken zie je veel variatie. Je ziet smalle aansluitende rokken, maar ook rokken die wat wijder uitlopen.

Wijdere broeken

De broeken die je ziet zijn over het algemeen wel wat wijder. Een model broek dat veel te zien was op de runway, was de broek met wijde pijpen of culotte met een 7/8 ste lengte. Een soort lange broekrok zeg maar.


7/8 broeken

1. Wijde zwarte broek van Maje
2. Culotte in jeansstof van Rick Cardona
3. Verticaal gestreepte broek van Minimum

De witte blouse 2.0

De witte blouse was die najaar al veel te zien. Maar het zijn wel witte blouses met iets bijzonders. Ze zijn gemaakt van een opvallende stof, ze hebben aparte mouwen of het model is anders dan anders. Ook de strikblouses en de  Victoriaanse, een beetje hooggesloten blouses doen het goed.

Jassen

De trenchcoat

Wat betreft jassen is de trenchcoat echt weer terug van weggeweest. De trenchcoat kan allerlei lengtes hebben. Van op de heup tot over de knie. Je ziet ook veel verschillende kleuren.

Korte stoere jacks

De korte stoere bikerjacks blijven heel populair. Ze zijn van van stof, leer of kunstleer.

Schoenen

De metallic trend blijft ook dit seizoen. Veel zilver- en goudkleurige schoenen. Verder veel schoenen met dikke plateauzolen.

 

 1. Sportieve schoen in metallic zilver van Dune 
  2. Sandaal met plateauzool van Michael Kors
  3. Schoen met open hiel van Chloé

Stoffen en patronen

Leer en suède een materiaal dat dit seizoen veel te zien is, transparante stoffen ook. Bloemen en strepen, zowel horizontaal als verticaal zijn populaire patronen voor de kleding deze lente. Verder zie je veel grafische patronen. Zowel fijne als grovere prints. Ook worden verschillende trends met elkaar gecombineerd.

Leer en suède

 1. Lichtgrijs nappaleren jack van Ashley Brooke
  2. Blauwe suède jas van Rick Cardona
  3. Beige suède jas van Tesini

Grafische patronen

Stippen, bloemen, en andere fijne en grovere grafische prints.

 1. Zwartwit gebloemd shirt van Gerry Weber
 2. Meer kleurige blouse van Gerry Weber
 3. Hooggesloten witte tuniek met zwart printje van Gerry Weber.