wilde bloementuin

Maak je eigen wilde bloementuin

Je tuin is een stukje natuur achter je huis.

We proberen het er met planten en bomen zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. En dat kost best wat moeite en onderhoud. Daarom klinkt een wilde bloementuin me heel aantrekkelijk in de oren. Gewoon een romantische weide waar kleurige bloemen bloeien. Weinig onderhoud, af en toe wat maaien en het groeit vanzelf weer verder.


Boek voor inspiratie

Er is nu een boek verschenen dat je laat zien hoe je zelf een wilde bloementuin maakt. Vol met foto’s en voorbeelden en informatie over verschillende soorten inheemse-, eenjarige- of overblijvende planten in verschillende kleurenschema’s. Over hoe je de grond voorbereidt, hoe je wilde tuinen onderhoudt, hoe je er een pad in aanlegt en hoe je onkruid voorkomt.

Niet alleen voor de tuin

Het gaat in dit boek niet alleen over wilde bloementuinen voor je tuin achter het huis, maar ook over grotere projecten zoals bermen, hellingen, weides, parken bijvoorbeeld.

Over het boek

Het boek ‘Maak je eigen wilde bloementuin‘ is geschreven door  James Hewetson-Brown, die een expert is in wilde bloemenweides. Hij begon zijn carrière als biologische boer en richtte zich daarna volledig op de aanleg van wildebloementuinen en -weides. Het is een uitgebreid boek met zowel informatie als veel voorbeelden in de vorm van foto’s. Je vindt er alle informatie als jezelf aan de slag wilt om een wilde bloementuin aan te leggen. Verder lees je het commentaar van de eigenaren van tuinen en hoe zij hun wilde tuin ervaren.

 

[bol_product_links block_id=”bol_58c6b1c54fe1b_selected-products” products=”9200000072475869″ name=”tuin” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]