Snel en simpel je eigen kruiden kweken met de Click & Grow

Je eigen kruiden op je vensterbank verbouwen en altijd verse kruiden bij de hand hebben als je ze nodig hebt. Dat klinkt ideaal, maar in de praktijk valt het vaak tegen. Het duurt lang voor de zaden ontkiemen en de plantjes groeien traag. Vergeet ze dan ook nog eens een paar keer water te geven en je hele project is voor niets geweest.

Click & Grow met led-verlichting

Dat is anders met de Click & Grow, een binnentuin met led-verlichting. De Click & Grow bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, inclusief bak, lamp, aarde en zaad. Je hebt er niet eens groene vingers voor nodig.


De potjes vullen

Het enige dat je hoeft te doen is de aarde (waar de zaadjes al in zitten) in de witte potjes te plaatsen.

De witte potjes doe je in de uitsparingen in de witte bak. Je dekt ze af met de dekseltjes en de plastic koepeltjes zodat kleine broeikasjes ontstaan. Je vult de bak met water, niet de kleine witte bakjes. Door bijbehorende tuitjes wordt het water vanzelf omhoog gezogen.

Je doet de stekker in het stopcontact en klaar ben je. De verlichting blijft 16 uur branden en gaat daarna voor 8 uur in de slaapstand. Over het energiegebruik hoef je je geen zorgen te maken, dat is heel laag. Wel is het handig om rekening te houden met het tijdstip waarop je hem voor de eerste keer aanzet. Als je hem later op de dag aanzet zal de lamp een groot deel van de nacht branden. Het is dus handiger om hem ’s ochtends aan te zetten.


Water geven

Je vult de bak met water en dat water gaat lang mee. Als er te weinig water in de bak zit, gaat de lamp knipperen.

Verrassend snel, na een dag of drie al waren de eerste groene blaadjes te zien….. Volgens de beschrijving zijn er zes weken nodig voordat je een volwassen plant hebt. Je kan de lamp dan ook hoger zetten door er één van de verlengstukken tussen te plaatsen.

Basilicum en andere kruiden

Dit is basilicum, maar je kan ook kiezen uit andere kruiden, planten en zelfs bloemen. Bijvoorbeeld: peterselie, munt, tijm, dille, paprika, pepertjes en veel meer.

Ik ben er enthousiast over. Het is makkelijk en snel en je kan hiermee het hele jaar kruiden kweken. Ook als je te weinig licht in je keuken hebt.

Kijk hier voor alle mogelijkheden en producten van Click & Grow