Yoga 15 minuten per dag

Yoga 15 minuten per dag is het nieuwe boek van Ulrica Norberg. In het boek legt Ulrica de voordelen uit van yoga zowel op lichamelijk als geestelijk gebied, die je kunt ondervinden door 15 minuten yoga per dag te doen.

De ademhaling, energie en lichaam

Ze begint met een hoofdstuk over de ademhaling. Ze schrijft dat de ademhaling het enige fysieke proces dat zowel vrijwillig als onvrijwillig kan zijn. Je kunt je je bewust bemoeien met je ademhaling en je kunt je ademhaling ook negeren en dan adem je toch door. Met je ademhaling beïnvloed je het centraal zenuwstelsel. Als je goede ademhalingstechnieken beheerst, kun je je gezondheid versterken en beter omgaan met spannende en uitdagende situaties.

Het tweede hoofdstuk is gewijd aan energie en hoe je met meditatie je geest tot rust en je energie in balans kunt brengen. Ze geeft twee meditatie-oefeningen.

Het derde hoofdstuk is het lichaam aan de beurt en de yoga-oefeningen. Na een overzicht van de effecten van de verschillende soorten yoga-oefeningen zijn de oefeningen zelf aan de beurt. Ze legt iedere oefening duidelijk uit en er staat een foto bij waarop ze de oefening zelf uitvoert.


yog2

Over het boek

Yoga in 15 minuten is een prettig boek waarin duidelijk wordt uitgelegd waar het bij het beoefenen van yoga om gaat en wat de voordelen zijn. De oefeningen zijn zeker niet te moeilijk, ook niet omdat ze gebruik maakt van voorwerpen (kussens, riem en blok) om de oefeningen minder zwaar te maken zodat je niet super lenig hoeft te zijn om ze toch uit te kunnen voeren. En heel prettig is het ook, dat er verschillende series oefeningen worden gegeven, bijvoorbeeld voor de benen, heupen en rug of voor de innerlijke balans. Als je dan meer over een bepaalde houding wilt weten, blader je gewoon even terug naar de pagina waar de houding uitgebreid staat uitgelegd.

yog3


Ulrica Norberg

Ulrica geeft al meer dan twintig jaar les en heeft haar eigen studio in Zweden. Inmiddels heeft ze honderden yogadocenten door heel Europa opgeleid. Ze heeft ook een website ulricanorberg.se die zowel in het Zweeds als Engels is.

[bol_product_links block_id=”bol_545935afeb96c_selected-products” products=”9200000025433656,9200000028199132″ name=”yo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]