naar het bos

5 Activiteiten om buiten met de kleinkinderen te doen

Naar buiten met de kleinkinderen is een feest voor zowel de kinderen als de grootouders. Lekker een frisse neus halen kan in elk seizoen. Er zijn genoeg leuke dingen te doen. Kijk maar naar de activiteiten hieronder.

Naar het bos

Het bos is altijd leuk, ook in de herfst en winter. In de lente en zomer kan je lekker eten en drinken meenemen om daar te picknicken. In de herfst en winter kan je kastanjes, dennenappels, herfstbladeren en andere spullen verzamelen waar later mee geknutseld kan worden. Ook spelletjes als boompje verwisselen en verstoppertje spelen zijn extra leuk in het bos. 

Een tochtje op het water

Bij mooi weer is een tochtje op het water natuurlijk het einde voor je kleinkinderen. Dat kan op een waterfiets, een roeiboot of voor de avontuurlijke types en wat oudere kinderen in een kano. Vergeet niet om bij deze gelegenheden de kinderen kinderzwemvesten om te doen.


Wil je niet zelf roeien, dan kan je ook altijd een tochtje maken in een rondvaartboot.

Naar de kinderboerderij

In de meeste plaatsen is er wel een kinderboerderij. Kinderen en dieren zijn nu eenmaal een goede combinatie. Bij een kinderboerderij kunnen de kinderen de dieren vaak ook aaien. Sommige dieren mogen ook gevoerd worden maar dat hangt af van de regels van de kinderboerderij.

Samen in de tuin werken

De kleinkinderen zullen het superleuk vinden om met opa en/of oma in de tuin te werken. Denk aan bladeren opruimen, snoeien, bloemen plukken, onkruid wieden. En heb je geen tuin, zelfs op het balkon kan je wat potten met bloembollen zetten. 


Het wordt helemaal leuk als er ook wat groenten, kruiden of fruitbomen zijn. Dan kunnen er bessen of ander fruit geplukt worden. 

pinda ketting vogels

Vogels en insecten verzorgen

Maak vetbollen of kettingen van doppinda’s met de kleinkinderen en hang ze op in de tuin. Als opa of oma erg handig is, kan er ook een vogelhuisje gemaakt worden. Het is ook leuk om samen met de kinderen een insectenhotel te maken en op te hangen. Op het internet zijn genoeg voorbeelden te vinden.