Hoera, tijd voor een nieuwe auto

Soms is het tijd om een nieuwe auto te kopen. Als de auto steeds moeilijker door de APK komt bijvoorbeeld, als de reparaties je steeds meer geld gaan kosten of als de auto total loss is.

Nieuwe auto uitzoeken

Er zijn mensen die van auto’s houden en die het leuk vinden om een nieuwe auto uit te zoeken, bij verschillende garages te gaan kijken en te onderhandelen met de verkopers. Maar zeker niet iedereen denkt er zo over. Als je geen verstand hebt van auto’s is het ook moeilijk te bepalen of een aankoop of inruil een goede deal is.

Een nieuwe of gebruikte auto?

Wil je graag een nieuwe auto aanschaffen of ga je voor een tweedehands? Als je een nieuwe auto koopt dan heb je het voordeel van een paar jaar garantie en zorgeloos rijden. Een nieuwe auto is relatief natuurlijk wel duurder en de eerste jaren schrijf je veel van de waarde af. Bij een tweedehands krijg je vaak tot zes maanden garantie en daarna zijn eventuele reparaties voor jouw rekening. Het is daarom altijd verstandig om een tweedehands auto te laten keuren.


Auto kopen van een particulier

Als je een auto wilt kopen van een particulier dan ligt de prijs vaak wat lager dan bij een officieel garagebedrijf. Maar je krijg geen garantie en het kan lastig worden als er gebreken aan het licht komen als je de auto eenmaal gekocht en betaald hebt. Zeker hier is het verstandig om de auto te laten keuren.

Wat doe je met je oude auto?

Heb je een auto die je wilt inruilen of verkopen? Hoe pak je dat het beste aan? Ga je naar de garage waar je je nieuwe auto wilt kopen, dan kan je kijken of je een goed aanbod krijgt voor de inruil. Het kan trouwens nooit kwaad om bij verschillende garagebedrijven naar de inruilprijs te vragen.

Daarnaast is het altijd slim om checken wat je online voor je auto kan krijgen. Bijvoorbeeld bij OSW. Hier kan je je auto aanmelden en binnen 24 krijg je een bod. Vind je het bod acceptabel dan komen ze de auto bij je ophalen, betalen en krijg je een vrijwaringsbewijs zonder dat je er zelf verder iets aan hoeft te doen.