vrouwen scheren

Moeten vrouwen zich ook scheren?

Je hoort steeds vaker dat het goed zou zijn als vrouwen hun gezicht ook zouden scheren.

Dagelijks scheren zou de reden zijn dat de huid van mannen beter veroudert dan die van vrouwen. Zou het waar zijn? Want hoe zit het dan met het gegeven dat als je haren afscheert, ze dikker en steviger terugkomen. Dat wil je zeker in je gezicht toch echt niet hebben.

Waarom het goed zou zijn

Er zijn zelfs dermatologen die het scheren van gezichtshaar als iets positiefs zien. Waarom? Bij het scheren van je huid scheer je niet alleen de haartjes af, maar ook de dode huidcellen worden erdoor verwijderd. De conditie van de huid zou erdoor verbeteren, je krijgt er een betere tint door en huidverzorgingsproducten zouden beter door de huid worden opgenomen. Bovendien kost scheren weinig tijd en het is goedkoop. Vanuit het oogpunt van anti-aging heeft scheren zo zijn voordelen omdat het een soort microdermabrasie is waardoor het toplaagje van de huid als het ware licht wordt beschadigd. De huid reageert daarop door meer collageen aan te maken, wat weer rimpels vermindert. Dat haar door het scheren dikker of als stoppels terug groeien, is een fabel volgens deskundigen.

Nadelen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen bij het scheren van je gezicht. Denk aan irritaties of haartjes die ingroeien.


Wel of niet

Voor vrouwen met veel en zichtbaar gezichtshaar is het misschien een goed alternatief om het gezichtshaar geheel of gedeeltelijk te scheren in plaats van waxen of andere methoden van ontharen.  Maar als je blond bent en heel licht en bijna onzichtbaar gezichtshaar hebt, zou ik er nog eens goed over nadenken. Ik ben nog niet om in ieder geval.

Wie scheren hun gezicht?

Van Cleopatra, Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor werd gezegd dat zij hun gezicht scheerden. En bij Japanse vrouwen is het een eeuwenoude traditie om het gezichtshaar af te scheren, wat ik me dan weer beter kan indenken omdat zij waarschijnlijk donker, dus vaker zichtbaar gezichtshaar hebben.

Een van de vele video’s van vrouwen die hun gezicht scheren. Er komen steeds meer filmpjes bij, dus het zal wel een trend zijn.