sofine

Soja van SoFine

Eet je veel vlees, of doe je af en toe een dagje zonder?

Voor veel mensen is een maaltijd niet compleet zonder een stukje vlees erbij. Maar aan de andere kant, is goed vlees duur en de productie van vlees is klimaatbelastend. Als we allemaal één dagje zonder vlees zouden eten, dan zou dat al heel veel schelen. Maar wat eet je dan in plaats van vlees? De producten van SoFine bijvoorbeeld.

so
SoFine

De producten van SoFine zijn plantaardig en gemaakt van Tofu. Tofu is een sojaproduct en soja is een prima vleesvervanger. Soja is rijk aan ijzer en eiwitten en bevat vitamine B1. De SoFine producten zijn ook verrijkt met vitamine B12. Soja bevat nauwelijks verzadigd vet, wat wel veel in vlees zit. Verder is soja rijk aan onverzadigd vet, wat goed is voor je cholesterol. Verder is soja lactosevrij en heel makkelijk te verteren.

Maar hoe zit het met de soja?

Over soja lopen de meningen nogal uiteen. Aan de ene kant hoor je dat het heel gezond is, maar er zijn ook stemmen die het tegenovergestelde beweren. Dat komt omdat soja vaak genetisch gemanipuleerd is. De soja die SoFine gebruikt, is dat niet.


so2

En hoe smaakt het?

We mochten een paar producten proeven. En om eerlijk te zijn, normaal zou ik deze producten zelf niet snel kopen. Het was dus een hele nieuwe ervaring. Maar ik was echt verrast. We probeerden de SoFine Tofu à la minute Asian Spiced, de Sofine Tofu à la minute Italian Spiced en de SoFine spinazie schnitzels. De stukjes tofu smaken een beetje als een combinatie tussen ei en kip. En vooral de Asian Spiced schotel smaakte heerlijk.

Vanaf nu zijn de varianten Tofu à la minute Italian en Asian, de spinazieschnitzel en de broccoliburger bij alle Jumbo vestigingen in Nederland verkrijgbaar. De tofu en de Tofu à la minute Mexican zijn exclusief verkrijgbaar bij de grote Jumbo vestigingen.

 


Consumenten adviesprijzen:

[column size=one_half position=first ]

SoFine Spinazie Schnitzels 200gr

SoFine Broccoli Burgers 170gr

SoFine Tofu à la minute (alle varianten) 180gr

Sofine Tofu Naturel 250gr

[/column]

[column size=one_half position=last ]

€ 2,89

€ 2,49

€ 1,99

€ 1,19

[/column]