grijs haar houden

De voordelen van grijs haar houden

Veel mensen verven hun grijze haar in de periode dat ze nog niet helemaal grijs zijn. Maar eenmaal grijs zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om grijs te blijven. En, eerlijk is eerlijk grijs haar heeft de nodige voordelen.


Het bespaart geld

Je grijze haar verven kost geld. Doe je het zelf dan ben je toch al snel rond de 150 euro per jaar aan verf kwijt. Ga je eens in de 5-6 weken naar de kapper dan ben je veel meer kwijt. Reken op 450 tot 900 euro per jaar voor alleen het haar verven.

Het bespaart tijd

Je haar thuis verven kost je zo’n 10-12 uur per jaar en als je naar de kapper gaat kan je op het dubbele rekenen. Dat lijkt niet veel maar als je dat 20 jaar of zelfs nog langer doet, dan kom je op serieuze uren uit.

Je haar wordt sterker en gezonder

Je haren verven is natuurlijk een aanslag op je haar. Je haar droogt uit en het kan er dof door worden. Chemische middelen waaronder haarverf kunnen je haar beschadigen en kan in uitzonderlijke gevalle voor meer haaruitval zorgen.

Grijs past beter bij je huidtint

Als je ouder wordt neemt de melanine in je haar en huid af waardoor het lichter wordt. Door je haar te verven, kies je een andere kleur dan je natuurlijke kleur. Grijs haar past in veruit de meeste gevallen het beste bij je huidtint.

Geen uitgroei meer

Eén van de grootste voordelen is waarschijnlijk wel dat je geen rekening meer hoeft te houden met uitgroei. Als je weer aan een verfbeurt toe bent, kan je je zelfs ongemakkelijk voelen als je grijze band met uitgroei zichtbaar is. Je haar niet meer verven en geen uitgroei meer, kunnen je een gevoel van vrijheid geven.


Koele kleuren staan je beter

Het moment dat je haar helemaal grijs is, staan andere kleuren je beter. Zo zullen koele kleuren mooier staan. Denk aan fuchsia paars en allerlei bruine en blauwe tinten.

Geen jeuk meer

Jeuk lijkt er een beetje bij te horen de dagen nadat je je haar geverfd hebt. Als je je haar niet meer verft, is dat voorbij.

Je accepteert jezelf zoals je bent

Je grijze haar niet meer verven is toch wel een teken van zelfvertrouwen, je accepteert jezelf zoals je bent.