50 plus beauty tips

De beste 50 plus beauty tips

Je huid is nr. 1

Naast een vlot kapsel wordt je uiterlijk voor een groot deel bepaald door de conditie van je huid. Rimpels krijgen we allemaal, maar daarnaast is er veel dat je kan doen om je huid strak en stralend te houden. Zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft bijvoorbeeld.


Beauty tips voor de huid

1. Vocht inbrengen

Door je huid twee maal per dag te verzorgen met een vochtinbrengende creme, blijft je huid soepel en vol. Als je huid voorzien is van voldoende vocht, krijgt deze letterlijk meer volume en ziet er daardoor voller uit. Als je foundation en of make-up wilt gebruiken. Breng dan eerst een een goede hydraterende crème aan, bij voorkeur met een SPF (sun protection factor) die je huid beschermt tegen verouderende UV-stralen.

2. Scrub met kokosolie

Een droge huid ziet er snel schilferig uit. Als je foundation aanbrengt over een huid die droog en schilferig is, ziet dat er niet fraai uit. De oplossing daarvoor is het regelmatig verwijderen van dode huidcellen. Dat kan je heel goed doen met een washandje en wat kokosolie. Maak zachte draaiende bewegingen en spoel de huid daarna af met lauw water. Omdat de kokosolie je huid niet uitdroogt, kan je dit heel vaak, zelfs dagelijks doen.

3. Foundation

Foundation gebruik je om je huid een mooi egaal uiterlijk te geven en oneffenheden te camoufleren. Het resultaat van foundation op je huid is afhankelijk van de conditie van je huid. Is je huid te droog, dan krijg je vaak een poederig effect en dat is niet mooi. Het is dus belangrijk om je huid goed te hydrateren (zie punt 1) en te zorgen dat dode huidcellen verwijderd zijn en je huid gescrubt (zie punt 2). Heb je van jezelf een vrij egale huid, dan is het niet nodig om een hele dekkende foundation te gebruiken.

4. Aandachtspunten

Aandachtspunten bij het aanbrengen van foundation is de huid rond de ogen, de zijkanten van de neus.

plusbeauty2

Bij de huid onder de ogen is het belangrijk dat de foundation goed vloeibaar is en zich niet ophoopt in plooien en rimpeltjes. Dat trekt alleen maar extra de aandacht naar die plek. Hetzelfde geldt voor rimpeltjes rond je mond.


Extra tips:

  • Breng wat bronzer aan onder de kin. Dit is vaak het lichtste gedeelte van de huid omdat het nooit zon vangt. De lichte kleur trekt vaak de aandacht en dat is niet de plek waar je wilt dat de aandacht naar toe gaat.
  • Een primer kan helpen om je make-up mooier en langer goed te houden.
  • Gebruik vaker een lipgloss in plaats van een zware lipstick.
  • Mooie wenkbrauwen zijn heel belangrijk voor een jeugdig uiterlijk.

meer makeup tips vind je hier

4. Kleur van de foundation

Neem nooit een kleur foundation die lichter of donkerder is dan je eigen huid, hoogstens wat warmer. Kleur breng je aan met een bronzer of blush. Gebruik liever geen poeder omdat dat snel een korrelig effect geeft. Alleen als je een erg vette huid hebt is poeder een goed idee.

5. Vergeet nooit je make-up er weer af te halen

Tenslotte, haal iedere avond je make-up weer van je gezicht en breng daarna weer een vochtinbrengende crème aan.