onmisbare en betaalbare makeup 50-plus

5x onmisbare en betaalbare make-up voor 50 plus

Als je boven de 50 bent kan je er nog steeds fantastisch uitzien ook al moet je er soms wat meer moeite voor doen. Met de juiste make-up kan je je sterke punten accentueren en je zwakkere punten camoufleren.

Deze betaalbare make-up artikelen kunnen je daarbij helpen.

#1 Age rewinder Maybelline

Het gebied rond je ogen heeft wat meer aandacht nodig. Rond de ogen zie je vaak wat meer rimpeltjes en verkleuringen van de huid.


Als je donkere kringen, wallen of verkleuringen rond de ogen wilt egaliseren en rimpeltjes te camoufleren is de Age rewinder van Maybelline een product voor jou. Dit is een lichte vloeibare concealer die makkelijk aan te brengen is, goed dekt en lang blijft zitten.

De age rewinder is er 15 verschillende tinten van heel licht tot heel donker. De prijs ligt rond de 10 euro en het gaat heel lang mee.

Als je twijfelt, kies dan de lichtste tint. Vind je hem toch te licht, dan kan je hem ook nog mengen met een donkere tint age rewinder of met je foundation.


#2 Gel oogpotlood

Om je ogen te accentueren is een vloeibare zwarte eyeliner meestal te hard en te strak. Bovendien is het lastig om een strakke lijn aan te brengen als je huid wat minder strak is en rimpels heeft.

Een kohlpotlood is juist makkelijk aan te brengen, maar loopt ook snel uit. Een gel oogpotlood is eigenlijk een tussenvorm tussen een vloeibare eyeliner en een oogpotlood. Een gel potlood is makkelijk aan te brengen, maar eenmaal opgedroogd blijft het stevig zitten.

Lees hier meer tips voor het aanbrengen van oogmake-up

#3 Make-up spiegel met vergroting

Als je wat ouder wordt, word je verziend. Je hebt meestal een leesbril nodig om dichtbij te kunnen zien. Niet handig bij het aanbrengen van make-up. Meg een spiegel die vergroot kan je dat probleem opvangen. Ze zijn er met en zonder verlichting.

#4 Primer

Zeker in de zomermaanden als het warm is en je wat meer zweet, kan je een primer goed gebruiken. Een primer vormt een laagje tussen je huid en de make-up.

Een primer hydrateert, bevat voedende stoffen, heeft een SPF zonnefactor, camoufleert lijntjes, oneffentheden en rimpeltjes, zorgt dat je huid niet gaat glimmen en maakt dat je make-up langer blijft zitten. Genoeg redenen dus om er één aan je dagelijkse routine toe te voegen.

#5 Gezichtsolie

Gezichtsolie laat zich makkelijk aanbrengen. De olie trekt snel in je huid en maakt het niet vet. Gezichtsolie is natuurlijk en heel geschikt voor de droge en ouder wordende huid. Het voedt, verzorgt en hydrateert. Ochtends en ’s avonds een paar druppeltjes is genoeg voor je gezicht, hals en décolleté.